KAKO JE ZAMIŠLJENA NOVA “DELIKATESNA” TRŽNICA?
Za sada se koristimo izrazom “delikatesne” tržnice, no ona je daleko više od toga. Ona bi trebala na jednom mjestu objediniti sve lokalne male, srednje i velike prehrambene proizvođače bilo kao pojedince ili udruge – OPG-ove koji proizvode poljoprivredno – prehrambene proizvode (povrće,sirevi,zdrava hrana), mesare, vinare i druge vrste prehrambene ponude, te prehrambene proizvođače iz drugih hrvatskih regija. Na taj način bila bi i turistički zanimljiva. Koncept je da svaki prehrambeni proizvođač ili udruga ima zaseban prostor koji mu osim same prodaje omogućuje da, ukoliko to želi, organizira i degustaciju svojih proizvoda.
Istovremeno koncept predviđa i zonu restoranske pripreme hrane isključivo od prehrambenih proizvoda koji se prodaju na tržnici na način da to bude kvalitetno mjesto prehrane i susreta ljudi po povoljnim „fast food“ cijenama s namirnicama iz domaće proizvodnje.
U okviru projekta predviđena je klasična zelena tržnica u obimu u kojem i danas egzistira te manji dio sa tradicionalnim zanatima koji imaju suvenirsku prezentacijsku funkciju.
Kako se radi o tržnici u zatvorenom prostoru ona je prostorno koncipirana na način da pojedini njezini dijelovi mogu biti otvoreni radnim danom i do 22 sata, a petkom i subotom ovisno o ambicijama ponuditelja može funkcionirati do ponoći i duže.
U izradi programa pomogli su poznati turistički i kulturni djelatnici i naši prijatelji gosp. Ivan Goričanec i gosp. Rudi Grula. Gosp. Ivan goričanec je poznati međimurski dizajner i turistički i kulturni aktivist, gosp. Rudi Grula je direktor Turističke zajednice Međimurja te turistički djelatnik sa dugim stažem.