IDEJNI PROJEKT NOVOG STUDENTSKOG KAMPUSA NA PROSTORU BIVŠE VOJARNE U ČAKOVCU

Idejni projekt novog studentskog kampusa na prostoru bivše vojarne rezultat je natječaja za javnu nabavu. Program za novi studentski kampus formirala je razvojna agencija «REDEA» i sastoji se od studentskog doma, polivalentne trodijelne sportske dvorane, studentskog restorana i instituta za primjenjeno računarstvo.

Kompleks formira studentski trg i park.

Studentski dom kapaciteta je cca 300 osoba u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama i ljeti služi kao hostel.

Jedan od fokusa kompleksa je sportska dvorana koja je s pratećim svlačionicama denivelirana u podrumsku etažu, a promatrači aktivnosti u sportskoj dvorani mogu se smjestiti u pratećem kafiću, natkrivenom prolazu između dvorane i restorana, ulaznom hallu instituta i na zelenoj površini uz sjevernu fasadu dvorane.

Studentski restoran je kapaciteta cca 200 mjesta i ima potrebne prateće gospodarske sadržaje prema važećim propisima – kuhinju i gospodarsko dvorište.

Institut za primjenjeno računarstvo koncipiran je prema zadanom projektnom zadatku i sastoji se od potrebnih predavaonica, laboratorija s kabinetima, uredima i podatkovnog (data) centra – informatičkog centra cijelog veleučilišta i kampusa.

Projektirani kompleks zadovoljava kriterije energetske učinkovitosti kroz karakteristike pročelja kompleksa, instaliranje strojarske opreme za iskorištavanje energije otpadne vode i zraka te recikliranje i iskorištavanje otpadne vode.